Прилепчанец си го вдомил кучето кое го прегазил со неговиот автомобил. (Видео)

Кучето кое избезумено бегаше од друго куче, (најверојатно двете улични) влета под тркалата на колата на младото момче.
Го слушнав крикот на болката😕😥притрчав… И тој застана, во очите му навираа солзи а беше беспомошен, тага.. зошто тоа да се случи… Не остана рамнодушен..
Таа се влечеше по асвалтот, ја кренавме во раце за кратко да ја згрижиме.
Ќе ја викаме МАРТА рече Биби затоа што тој месец ќе и го продолжи животот.
Причекавме да дојди мобилната ветеринарна амбуланта а тој се уште беше тука, момчето кој ја прегази.

Може да биде слика на куче и трева
Нешто воскресна во него ЈАС КУЧЕТО ЌЕ ГО ЗЕМАМ КАЈ МЕНЕ рече тој.
Не обливаше радост мене и Биби.
По малку со солзи радосници а младите доктори ни дадоа надеж дека се ќе сторат кучето да застани на нозе.
ДЕНЕС И ЗА СЕКОГАШ Голема благодарност до ветеринарна, амбуланта VITO VET-HOME
До момчето ХЕРОЈ Алексеј
До неговата мајка Моника  која неизмерно даде голема подршка.Може да биде слика на 2 луѓе и куче
Денес Марта 🐕💞прооде🙏🙏🙏 а големината и благодарноста немаат граница💋💋💞
Да учиме од големите ЛУЃЕ да ги штитиме животните затоа што се дел од овој свет. ❤️💞❤️

Напиша Јоцо Дамјаноски на неговиот фејзбук профил.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here