Жител од Дебар бил измамен и оштетен со 80.000 евра.

Жител од Дебар бил измамен и оштетен од свои сограѓани откако претходно на еден од нив му позајмил пари во вредност од 80.000 евра, кои досега не му се вратени, известува МВР.

Од Министерството за внатрешни работи информираат дека на 6.4.2021, во 15 часот, во Одделението за внатрешни работи Дебар, 56-годишен маж од Дебар пријавил дека бил измамен од М. Д, К. С., двајцата од Дебар, и С. Н. од с. Велешта, Струшко, за сума од речиси 80.000 евра. Според пријавеното, во декември 2018 година тој му позајмил пари на М. Д., кои до сега не му ги вратил.

Исто така, според пријавеното, С. Н. со посредство на К. С. се обврзал дека ќе го преземе долгот што М. Д. го имал кон него, а за таа цел требало да му исплати 32.000 евра за да ги ослободи хипотеката и сопственоста да ја пренесе на него.

Како што е пријавено, С. Н. како награда од пријавителот добил 13.300 евра. Се преземаат мерки за расчистување на случајот, велат од МВР.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here