На олку дупки ни се гледа родната земја: Левица започна да ги крпи македонските патишта со борчиња и цвеќиња..

Вака изгледа регионалниот пат Битола – Кичево на влезот на с. Сопотница. Има толку многу дупки што практично е невозможно да се избегнат ни со слалом возење, што го прави сообраќајот крајно небезбеден.
Работниците што патуваат за Кичево и сите останати граѓани се приморани секојдневно да го користат можеби најлошиот регионален пат во Р. Македонија. Дали е потребно да се случи некаква поголема несреќа за властите конечно да преземат нешто!?
Имено, патот е изграден од Југословенската народна армија во 1971 година, а од тогаш не е посериозно обновен туку само крпен – недокрпен.
Прашање е зошто граѓаните плаќаат давачки за одржување на патиштата при регистрација и каде одат тие пари?
Апелираме властите да престанат со нивната омилена игра префрлање на одговорноста и итно да го решат проблемот.

Фб статус Левица Демир Хисар

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here