Кога Оџата повика за молитва во селото Теново, Насер Нуредини ја прекина денешната прес-конференција во која присуствуваше и премиерот Заев

Министерот за животна средина Насер Нуредини ја прекина денешната прес-конференција во Општина Брвеница пред говорницата за време на повикот за молитва од локалниот верски објект што започна во 13.00 часот..

Денеска во 12:30 часот во селото Теново премиерот Зоран Заев присуствуваше во официјалното пуштање во употреба на фотонапонска централа. Покрај Нуредини, присутни беа министерот за економија Крешник Бектеши како и менаџментот на компанијата инвеститор.

Се работи за настан за изградена фотонапонска централа од јавниот повик за изградба на фотонапонски централи на приватно земјиште кој беше објавен во 2019 година. Оваа централа е само една од севкупно 27 централи кои склучија Договор за право на користење на премија.

Молитвата започнува на 16 минута од видеото.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here