Уште еден млад лекар ја загуби битката со Ковид 19, почина д-р Сенат Грбовиќ

Асоцијацијата на специјализанти и млади лекари на својата фејсбук страница вечерва објави уште една тажна вест, дека животот го загуби уште еден млад лекар. Сенат работел како лекар во Итната помош, а почина на 53 годишна возраст.

Се работи за доктор Сенат Грбович, кој како што пишуваат од АСМЛ, животот го загубил како последица на пандемијата од Ковид 19: -Уште една загуба на лекар во оваа пандемија.

– Уште една загуба на лекар во оваа пандемија. Сочувство до фамилијата на др. Сенат. – напишаа на нивната официјална страница АСМЛ.

Познаниците, блиските и колегите на доктор Сенат кој прерано замина се простуваат од него на социјалните мрежи.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here