Лазарова сабота: Лазе за својот именден почести 30 семејства од Велес во социјален ризик

Наместо традиционално одбележување на Именденот- сабота, волонтерот на велешкиот Црвен Крст Лазе Петрушевски, годинава се одлучи тоа да го направи преку донација на топол оброк за лицата кои живеат во социјален ризик.

Набавил 30 зготвени топли оброци и заедно со уште двајца волонтери од Клуб од на млади при Црвен крст Општинска организација Велес ги поделиле на 30 лица и семејства на кои им е добредојден.

Пример кој заслужува голема почит!

Извор:Ти реков ми рече

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here