Стојан ја замени полициската работа со чување овци на село !! (Видео)

По 30 години работа во полиција, Стојан Перишиќ од Ивањица, заврти нов лист во животот и се посвети на земјоделство и сточарство на имотот во Будожеља.

Земјата, овците, кравите и малините, како што вели, му ги оставила во наследство неговата ташта и тоа е само една од причините да го замени градот со село.

Тој вели дека најмногу ужива во своите секојдневни обврски на имотот и иако е во седмата деценија, не му е тешко да работи од зори до мрак.

– Не гледаш човек цел ден, освен возила што минуваа. Катастрофа за Србија. Понекогаш некогаш доаѓа по малини и бега во градот – вели Стојан.

Според него, пресметката од земјоделството е тенка.

– Слабо. Ако го ставиш на пенкало ќе биде минус. Инвестирано е повеќе отколку што вреди – вели Стојан.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here