Заев: Оваа држава ја разбира маката на работниците, затоа платите редовно растат и ќе растат !!!

Работничките и работниците се движечката сила на македонската економија и на развојот на нашето општество, порача денеска премиерот Зоран Заев по повод Меѓународниот ден на трудот – 1 Мај, честитајќи им го празникот.

Тој посочи дека пандемијата, покрај здравјето, загрози и илјадници работни места, и дека токму затоа, врвен меѓу економските приоритети на Владата бил македонскиот работник.
„Обезбедивме поддршка за да се зачуваат илјадници работни места, за илјадници вредни работници редовно да земаат плата и да однесат приход во своето семејство.
‘Работните места на прво место!’ – тоа беше главната цел на првите состаноци со
економските тимови кога почна пандемијата. И задоволен сум што оваа наша цел немаше многу противници. Напротив, преку заеднички консултации и со фирмите и со синдикатите, успеавме да ги задржиме работните ангажмани на многу наши граѓани и со тоа да ја држиме економијата жива и динамична. Со тоа уште еднаш се докажа дека работниците се движечката сила на економијата и на развојот на нашето општество“, додаде Заев.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here