Се вратил од Америка за Велигден, освоил 1.632.196,00 денари во Скопје.

Среќата има свои патишта за да стигне до целта – кому и кога да му се насмевне. Најголем сведок за ова е еден од последните добитници на МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ од Видеолотарија Касинос Австрија, Ивица Георгиевски. Тој освои МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ вреден 1.632.196,00 денари.

На 28 април, кај еден од деловните соработници на Видеолотарија Касинос Австрија, во Делта бет Моцарт во населбата Ѓорче Петров, во Скопје, Ивица станал добитник на МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ вреден 1.632.196,00 денари. Она што е куриозитет е дека тој е овде само привремено, си дошол од Америка и никогаш немал играно на видеолотариските терминали на Видеолотарија Касинос Австрија. Раскажува како го убедил еден другар, му рекол да одигра колку да се забавуваат, но токму тоа се покажало пресудно да стане милионер.

Ивица дојде да си го подигне својот чек, возбуден и среќен, бидејќи сигурно не планирал по својата посета од Америка да стане побогат за преку 1,6 милиони денари, па затоа допрва ќе размислува како ќе ги потроши.

Тој ја доби една од двете МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивки минатава недела, а она што е интересно е дека и втората добивка МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ е освоена во населбата Ѓорче Петров. МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивката вредна 1.402.700,00 е освоена на 30 април, кај деловниот соработник Златна копачка, а нејзиниот сопственик кој пристигна во Видеолотарија Касинос Австрија, посака да остане анонимен.

Добивките на Државна видеолотарија носат доза среќа во животот, а почнуваат од 4.000-5.000 денари со МИНИ ЏЕК ПОТ добивките, за да продолжат со МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ, од 1.200.000 до 1.800.000 денари и да кулминираат со СУПЕР МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ, чија вртоглава вредност се движи од 8.000.000 до 12.000.000 денари.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here