Жална Вест – Денес не напушти Гоце Талевски еден од основачите на групата Оскар –

Денес не напушти уште еден член од нашето големо музичко и инструментално семејство, Гоце Талевски…еден од основачите на групата “Оскар” од Битола, еден од оние кој го владееше инструментот што ја дава душата на песната и ритамот на радоста. Во неговата животна борба несебично се приклучија сите негови колеги од групата, пријатели и познаници кои беа водени од мислата да се спаси еден млад живот кој не треба прерано да згасне. Но за жал, многу нешта не зависат од самите нас.

BalkanMusicTv изразува длабоко сочувство до семејството на Гоце Талевски и колегите од групата “Оскар” – Битола….воедно и благодарност за сите соработки и дружења во текот на снимањата за нашите музички емисии и проекти…

Почивај во мир… Стои во објавата на Балкан Мјузик тв

За Гоце неодамна имаше акција за собирање на средства

Нашиот музички колега и пријател Гоце Талевски (група “Оскар” – Битола) се наоѓа пред својата најтешка животна битка која има надеж да ја добие ако му ја понудиме нашата рака за помош. Со тоа ќе се зголеми и вербата кај неговото семејство дека повторно ќе го имаат во своите прегратки својот сакан сопруг, татко, брат, роднина. Поради неговата сериозна здравствена состојба и настанатите компликации од Ковид – 19, Гоце мораше да биде пренесен во една приватна болница каде трошоците за лекување се многу високи. Поради сето тоа семејството на Гоце и неговите колеги од групата ги молат сите граѓани кои се во можност да донираат средства според сопствените можности за да се спаси овој млад човечки живот.

Ова е трансакциската сметка за донации:

Стопанска банка А.Д. Скопје

200002956069075

На име Љупчо Талевски (брат).

Исто така апелираат на своите битолчани и хумани луѓе во регионот, сите кои сакаат да помогнат со поставување на кутии за донации во дуќани, јавни претпријатија и секаде каде има согласност, сите кои можат да пуштат барања за донации во претпријатијата во кои работат и сите кои можат на некој начин да помогнат да го контактираат семејството на Талевски.

 

Однапред благодарни – семејство Талевски и група “Оскар”…

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here