Македонската муза Марија Пијаманов: Јас сум во Охрид и носам фустан што не се гужва…..

Откако со нејзиниот животен партнер Константин Плевнеш (син на драмскиот писател и дипломат Јордан Плевнеш) лани гостуваше во ТВ-шоуто „Живот со стил“, јавноста не престана да зборува за Марија Пијанманов.

Марија е родена Струмичанка. Еден период работела како новинарка во весникот „Нова Македонија“, во една фаза била и манекенка, а сакала да стане докторка. Нејзиниот покоен татко (дописник на МРТ) имаше француско име, Жан Пијанманов, па како што самата кажа некако и судбински животот ја однел во Париз.

Тие често споделуваат видеа и слики од нивните патувања и седенки по ресторани.

По видеото во кое Марија ги честита Велигденските празници од „Куба Либре” во Охрид, овој пат таа се се снимаше во локал во стариот дел од градот.

Марија неколку пати додека снимаше, ја покажа познатата црква ,,Свети Јован Канео”. Според неа, Охрид е место каде човек може да ги „наполни батериите”, а за црквата ,,Свети Јован Канео” вели дека е најсвето нешто.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here