На денешен ден 1989 година Димитар Муратот го искачи Монт Eверест- За жал неговото тело сеуште е таму…

На денешен ден 1989 година, македонска експедиција во рамки на СФРЈ го искачи Еверест.
Димитар Илиевски-Мурато по успешното искачување не се врати.
Тој е првиот Македонец кој го искачи највисокиот врв на планетата.
Слава му!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here