Палевски: Уставобpaнителите до летото ќе бидат со своите фамилии….

Љупчо Палевски, во денешното издание на емисијата Тешки муабети на Ифомакс, зборуваше за потестот за правда на неправедно осудените уставобранители за настаните од 27 април кој треба да се одржи на 29 април. Палевски откри дека на протестот ќе бидат објавени над страници докази кои одат во прилог на одбраната на уставобранителите.

„На 29 мај, официјално, Светски македонски конгрес ќе има 300 страници докази. Народот на 29 мај ќе ги види сите тие 300 страници дополнителни докази. Јас, ќе идам на суд, во притвор, ако треба, ама децата ќе идат дома до летоска. и тоа го тврдам, како што тврдев дека ќе го доведеме во ситуација Стево Пендаровски да размислува, сега тврдам дека овие дека ќе се бранат од слобода и до летото ќе бидат со своите фамилии“, изјави Пaлевски, додавајќи дека 29 е ден за правда и слобода.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here