Венко Филипче се пофали дека братот и таткото на Верче ќе бидаат вработани на бензиска пумпа.

Министерот за здравство Венко Филипче на својот Фејсбук профил утрово се пофали дека на преку донатори се обезбедило вработување на таткото и братот на Верица Белчовска, чии органи беа донирани и спасени повеќе животи.

-Утрово се сретнав со семејството на младата Верица Белчовска чии органи беа донирани и спасија животи. Најмалку што можеме да сториме за овие неизмерно хумани луѓе е да им помогнеме. Преку донатори се обезеди вработување за таткото и братот на Верица, а на почетокот од месецов, Владата им додели на користење стан во општина Струмица. Белчовски донесоа одлука која нема цена, тие на сите ни покажаа што значи да си човечен, ова семејство во моменти кога го изгубија најмилото, мислеа како да спасат други животи, за што сите сме им вечно благодарни, напиша Филипче.
ммс

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here