Денес се изврши вакцинација на братсвото и сестринството од манастирите во Бигорски и Рајчица

На повик на Бигорскиот Старец и игумен, Епископот Антаниски г. Партениј , денес екипи од регионален вакцинален пункт Охрид , предводени од Др.Гран Балески и Др Ѓоко Константиноски, извршија вакцинација на целото братсво на манастирот Свети Јован Крстител во Бигорски , како и на сестринството во манастирот Св. Ѓорѓи Победоносец во Рајчица.Исто така во Регионалниот вакцинален пункт Охрид се вакцинираше и Митрополитот Г-дин, Г-дин Тимотеј заедно со свештенството.

Претходно исто така регионален вакцинален пункт Охрид изврши имунизација и на братсвото на манастирот Свети Наум по барање на отец Нектарие.

Регионалниот вакцинален пункт Охрид , изразува благодарност до МПЦ ОА ,која заедно со црковните вликодостојницци упатуваат јавен апел до верниците масовно да се пријавуваат за вакцинација птотив пандемијата Ковид 19.

Охрид скај

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here