27.9 C
Ohrid
четврток, август 18, 2022
Забава Малиста поликала: Запознајте ја сопругата и трите деца на живата легенда Лазар...

Малиста поликала: Запознајте ја сопругата и трите деца на живата легенда Лазар Бараков.

Сигурно и вие го помните актерот Лазар Бараков од македонските народни приказни. Во нив тој секогаш имаше интересни улоги, па од ѓавол до слуга и будала сме го виделе во секакво издание. Во голем дел од приказните тој беше слуга на најголемиот македонски цар од народните приказни – Ѓорги Колозов. Лазар многумина го паметат по приказната ”Батакџиите” или поточно кажано по зборовите Малиста Поликала…

Денес тој ужива во седмата деценија од животот со сопругата Лилјана и децата Македонка, Викторија и Александар. Погледнете како изгледа неговото прекрасно семејство!

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here