Дел од членовите на Таеквон-до клубот “ХВА РАНГ ИТФ” Лескоец – Охрид, на ПЧЕЛНА ИНХАЛАЦИЈА, Ново Село Дебрца

Денес дел од членовите на Таеквон-до клубот “ХВА РАНГ ИТФ” Лескоец – Охрид, на ПЧЕЛНА ИНХАЛАЦИЈА, Ново Село Дебрца. Како што кажале старите во здраво тело здрав дух. Членовите на Таеквон-до клубот “ХВА РАНГ ИТФ” Лескоец – Охрид, денес дише здравје од пчелната кошница. Се чуствува одлично и беа многу задоволни од Пчелната Инхалација.

Нема достапен опис
На Пчелната Инхалација присуствуваа:
Марјанчо Лазаревски, претседател на Македонската ИТФ, претседател и тренер на “ХВА РАНГ ИТФ”Лескоец- Охрид, носител на црн појас V да., светски вицешампион Прага’96,автор на книгата за Таевондо ИТФ “Патот до црн појас”Нема достапен опис
Давид Велковски носител на црн појас I дан, учесник на светското првенство 2019 Пловдив Бугарија, кој стигна до полуфинале со атрактивни борби и нпкдауни.
Давид Крстески носител на црн појас I дан, прв во Македонија кој на 11 години се закити со бронзен медал од Европско првенство во Римини Италија 2019
Марио Крстески носител на црвен појас, кој се бори за норма за учество на Европски и Светски првенства
Сите се освојувачи на голем број медали и награди.
Се припремаат за Меѓународен Таеквон-до ИТФ турнир А класа, од 25 – 27. 06 2021 Пловдив Бугарија, најјакиот турнир во регионовНема достапен опис

Нема достапен опис

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here