Али Ахмети: Јас влегов во војна зошто се негираше нашиот јазик, исто така во 1980 потпишав документ за да се отвори универзитет на Албански јазик во Скопје. (Видео)

Додека Али Ахмети гостуваше во дневникот на ТВ21 доби скокотливо прашање, а прашањето гласеше што направи Али Ахмети од 2001 година за Македонија.

Али одговара дека ја внесол Македонија во Нато, исто така започнал и војна за тоа што бил негиран Албанскиот јазик и знаме, откако новинарот не се согласуваше со Ахмети, тој кажа низ хумор дека направил сателит за Македонија да може да скокне на месечината..

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here