Како размислуваат обичните Бугари за спорот меѓу двете земји?

Односите на Бугарија и Македонија се исто толку комплексни и несфатливи како и оние помеѓу Грција и Македонија, оваа тема доби големо медиумско изложување. Главниот проблем помеѓу Бугарија и Македонија е повторно историјата, но за жал политиката успеа и да им ги испере мозоците на луѓето. Жално е што не гледаат во иднината, туку сакаат со уцени и провокации да ни го одземат минатото….

Спорот се повеќе се влошува со стравот на Македонија дека Софија се обидува да ги “присвои” Македонците, додека Бугарите се сомневаат дека неговиот сосед се обидува да го грабне регионот Пирин, кој е дел од Голема Македонија….

Но во продолжение погледнете како размислуваат обичните Бугари за спорот меѓу двете земји?

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here