23.9 C
Ohrid
петок, јули 30, 2021
Почетна Македонија Зоран Ногачески во ТОП 3 листата најуспешни градоначалници во Македонија

Зоран Ногачески во ТОП 3 листата најуспешни градоначалници во Македонија

Translate (Eng):[gtranslate]

Општина Дебрца географски му припаѓа на Охридско-Преспанскиот базен и се наоѓа во југозападниот дел на Република Македонија,а која преставува и најголема општина во РСМ површина од 424 км2, со вкупно 30 населени места и население од 5507 жители, во зиминативе 4 години ја доживеа својата ренесанса.

Не е потребна соломонова мудрост за да се постигне успех, едноставност, практичност, посветеност во работата и осознавањето дека градоначалникот преставува лице кое служи на своите граѓани, допринесоа Општина Дебарца во изминатите 4 години ,да биде единствена општина во РСМ која од ден во ден бележи успеси во зиградбата на инфраструктурни објекти,водоводи , канализации, патишта, реконструкции на некогашните задружни домови во Општина Дебарца,забрзан развој на културно историски поставки, кој за прв пат се појавуваат благодарение на заложбите на градоначалникот и неговиот тим на Општина Дебарца.

За ренеснсата во Општина Дебарца , главен виновник е само едно лице ,а тоа е Зоран Ногачески-Градоначалник на Општина Дебарца.Зоран Ногачески е роден е на 08.02.1966 година. Постојано живее во село Волино, општина Дебрца. Достапен за сите граѓани на општина Дебарца,едонставен , практичен,човек кој познава што му треба на жителот во Дебарца, со кој жители има секојдневна лична комуникација.

РЕКЛАМА

Безброј реализирани проекти, говорат за успешноста на Ногачески и како кога се сака може посветено да се работи за доброто на граѓаните, со што заслужено го добива статусот во ТОП 3 листата најуспешни градоначалници во РСМ.

- Реклами -