На 33-годишна возраст на денешен ден пред три години почина македонскиот поп пејач и актер Влатко Илиевски

На 33-годишна возраст на денешен ден пред три години почина македонскиот поп пејач и актер Влатко Илиевски. Кариерата ја започна во почетокот на 2000-те и се стекнa со голема популарност. Изведуваше музички композиции со поп и рок елементи.

Во 2011 година Влатко Илиевски ја претставуваше Македонија на Евровизија во Германија со песната „Русинка“. Пред да ја почне својата соло кариера, тој беше дел од групата „Морал“. Влатче беше дипломиран актер, а дипломската ја одбрани со претставата „Гнев“ на Стивен Кинг.

На 12-годишна возраст почнал да свири на гитара во локалните скопски бендови. Првите посериозни почетоци му беа со групата „Made in Macedonia“ во 2000 година кога освоија две нагрди. Во 2000 година, македонскиот рок бенд „Морал“ му понуди да им се приклучи, а веќе следната година ги снимија првите песни. Во 2003 година го завршија албумот „Кога патувам“, на кој се најдоа темите „Панично те сакам“, „Скопје“, „Ти си“, „Ова е Македонија“ и „А ти ме убиваш“. Во 2005 година „Морал“ беа предгрупа на концертот на „Дип Прпл“ (Deep Purple) во Скопје.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here