Силјановска: ФФМ да стане МФФ, оти Преспанскиот не ја забранува придавката „македонска“

Предлагам акронимот ФФМ да стане МФФ, оти Преспанскиот не ја забранува придавката „ македонска“. Ако има МКД, може да има и МФФ односно „македонска фудбалска федерација“, како и македонска фудбалска репрезентација, напиша професорката и пратеничка на ВМРО-ДПМНЕ, Гордана Силјановска Давкова на Фејсбук.

„Поврзувањето на кратенката со државата, заради некоја исплата од Агенцијата е пофалба на глупоста и лудоста, оти спортот не е државен, туку народен и граѓански феномен, Ама, ова не важи во земја БУДАЛИЈА, како „нашава“.

Наместо спортот и фудбалот да им припаѓаат на фудбалерите и навивачите, во него се вгнездиле – политичарите! Што бара министерот за надворешни работи кај првиот човек на фудбалот? Можеби го третира како амбасадор на фудбалот!?! Ама, ЧИЈ“, запраша Силјановска.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here