Никаква организација и тотален хаос: Каде се сега медиумите да видат каква ревакцинација има во Охрид.

Хаос и тотална дезорганизираност, блокада на цел болнички комплекс во охридската болница предизвикан од процесот на вакцинација во вакциналниот центар на ЈЗУ Центар за јавно здравје Охрид.Нервозни граѓани во долга колона чекаат влез во вакциналниот пункт,колони од возила пред влез и внатре во охридската болница!

Директорката на ЈЗУ Здравствен дом која требаше да го организира системот на ревакцинација и вакцинација,од преголема желба да биде главна алка во систем за вакцинација на анселение во општина Охрид и пошироко!

Данокот на глупоста го плаќаат граѓаните!

Од преголема желба да се направи нешто убаво ,кое функционираше како швајцарски сат цели три месеци, одненадеж за да се задоволат партиските апетити  создадоа хаос и анархија.

Од кога изутрина настанал хаосот во вакциналниот центар, веднаш реагирал директорот на охридската болница , кој испратил стручен кадар веднаш да се вклучи во систем на вакцинација,побарал од МВР да направи ред во охридската болница како би можеле граѓаните и возилата на итната помош имаат непречен пристап.

Директорката на ЈЗУ Здравствен Дом Ајсел Зејноска како организатор на вакцинацијата , во вакциналниот пункт се појавила само 5 минути со службен шофер и возило и веднаш го напуштила вакциналниот пункт.

 

Охрид Скај

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here