Почина Отец Методиј, архимандритот од Македонија во Руската црква

Архимандритот Методиј, од Валаамскиот манастир на Руската Црква, ја изгуби битката со Ковид 19. Валаамскиот манастир соопшти дека Отец Методиј почина.

-Само што добивме информација дека драгиот и сакан архимандрит Методиј преминал кај Бога. Упокој ја, Господи, душата на новозаветниот слуга Твој, нашиот собрат Отец Методиј, прости му ги сите волни и неволни прегрешенија и подари му царство небесно!, напиша Валаамскиот манастир на својата Фејсбик страница.

Отец Методиј беше по потекло од Македонија, почитуван Архимандрит на Руската црква и голем пријател на Рускиот претстедател Владимир Путин.

Религија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here