Директорот Стојанче: ЕВН да си ги провери жиците од бандерите, бидејќи доста од пожарите се настанати токму од нив

Директорот на ЦУК, Стојанче Ангелов информира дека во тек е изработка на барање до ЕВН, со кое што тие треба да ги проверат нивните жици, бидејќи во неколку случаи е утврдено дека пожарот настанал од искрење на жици од бандери или далноводи.

-Искрите паѓаат на земја и доволно е само една за да предизвика пожар. Во кумановскиот регион виделе искрење на жици. Пожарот во Богословец е предизвикан токму од ова, изјави Ангелов.

Според него, во моментов нема загрозени куќи.

-Вчера бев сведок на запалени куќи во Богословец, но тоа беа стари ненаселени или пак се работи за викендици, додаде Ангелов.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here