(Фото) Без стapца нема yдapца: Фапот oд Македонија стана ѕвезда на Балканот.

„Фапот“ за гаснење пожар за кој премиерот Заев рече дека имал голема улога во справувањето со огнот стана регионална звезда.Медиумите од регионот пишуваат за него дека возило од времето на поранешна Југославија ги гасне пожарите во Македонија и дека с искачува каде што други пожарни не можат.

Возилото е цистерна за гаснење пожар монтиран на камион марката ФАП кои се произведуваше во Прибој, Србија.

Стариот ветеран и денеска е во служба на македонските пожарникари. Фали по некој дел, но затоа водениот топ е исправен, како и цистерната-пишува „Курир.рс“.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here