Нејзиниот татко е неподвижен, а сега поради негрижа на комшиите во пожар изгоре и нивната куќа, Ангела Китаноска од Прилеп моли за било каква помош !!

Неодамна Во голем пожар 11 жители од Прилеп останаа без своите домови.
Пред точно две недели целосно изгореа четири социјални бараки во населбата Варош под Марковите кули.

„Излегов надвор да ја мијам колата, видов чад, видов дека гори кај соседите, Третата барака, лепенка, гореше. Отидов, викнав во лепенката, бараката до нас, децата беа сами, ги извадовме децата. Се сетија да го извлечат неподвижниот сосед, сам беше во просторија. И татко ми е неподвижен, и него требаше да го извлечат. Пожарната дојде веднаш, скршија, го извлекоја неподвижниот сосед, и татко ми беше извлечен, и гаснеа. Сето што беше до нив, направија, ама ние изгоревме“, со вознемиреност раскажува Ангела Китаноска..

Ангела е ,девојка која мактрпно работела и со својата скромна плата се грижела за својот татко кој неодамна останал без долниот екстремитет.

Како оваа тага да била премалку, па сега мораше да му се запали и нивната куќа за која ова семејство штедело на парче леб за да се изгради.

Ангела моли за било каква помош, во пожарот загубиле се што имаат, дури и нивната скромна заштеда..
Па би ве замолиле кој е во можност да го исконтатира ова семејство и да му помогне.

Тел за контакт: 075 678 271

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here