“Е*и си мајката, кажи кој те плаќа” – напнато на протестот против мерките

  1. „Е*и си мајката ку*во една“, „кажи кој те плаќа“, „остави го листот, па кажи што имаш“ – – ова се изјави од денешиот протест пред Владата против ковид- мерките.

Демонстрантите се раскараа меѓу себе, а говорниците се степаа на бината, на протестот против новите анти-ковид мерки кој се одржа пред Владата.

Кога една од демонстрантките се качи на бината и се обиде да му се доближи на првиот говорник на протестот, кој себе се претстави како поранешен воен разузнавач, тој агресивно ја истурка од бината, велејќи и „тргни се ма ајде“, а останатите присутни и дофрлаа погрдни зборови.

Мирниот протест против новите рестрикции на Владата за невакцинираните лица беше нарушен со инцидент за време на говорите. Говорник кој започна да зборува за демократијата на Запад и како децата намерно им се земаат на сиромашните, не сакаше да го напушти подиумот откако присутните се побунија дека тоа не е целта на протестот ниту пак нивната порака.

Овие меѓусебни несогласувања ескалираа кога тој не сакаше да го пушти микрофонот, иако останатите го повикаа да се повлече.

Инцидентот може да го гледате на видеото од 11 минута.

Присутните обвинуваат дека се ова се намерно пратени луѓе за да го девалвираат протестот и пораката која сакаат да ја испрат, а тоа е дека овие мерки се нелогични и неефективни, покрај тоа што се дискриминирачки.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here