Цената на биткоинот од утрово надмина 50 илјади долари…

Вредноста на Биткоин на пазарот за криптовалути е вистинско изненадување утрово. Очигледно, би се рекло дека се приближува кон пробивот на магичната вредност од 64.000 долари што ја имаше на почетокот на оваа година.

Цената на биткоинот утрово изнесува 50.068 долари, што е забележано во последните 24 часа, што претставува зголемување на вредноста од 1,78 проценти.

Етер, втората најпозната криптовалута, исто така, добро расте. За 24 часа, неговата вредност се зголеми за 2,09 проценти и во моментов се тргува по цена од 3.328 долари.

И Cardano е во зелено. Неговата вредност се зголеми за 9,31 проценти и сега вреди 2,80 долари.

Од друга страна, другите крипто -валути се во црвена боја. Вредноста на Рипли падна за 0,58 проценти и таа вреди 1,24 долари, а Догекоин се тргува по цена од 0,31 долар, односно забележа пад на вредноста од 0,34 проценти.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here