Скромно погребан Милан Лане Гутовиќ-Шоиќ

Милан Лане Гутовиќ вчера беше погребан во црквата Света Троица во Кумодрач, каде што се погребани и неговите родители.
На погребот присуствуваа семејството, пријателите и колегите, а синот на Лане, Спасоје одржа говор кој расплака многумина.

Секогаш одеше по потешкиот пат, а сега отиде по лесниот пат. Нас не остави во светот да го следиме по потешкиот пат. Зборуваше за овој момент, сакаше да оди мирно, без помпа со својот татко Средоје, со обичен дрвен крст, без цвеќиња, без музика. Сакаше да оди невидливо и ние ја исполнивме неговата желба, слава и благодарност до него, рече неговиот син.

 

 

lifestyle.mk

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here