Александар Вучиќ му подготви бифтек на Курц

Австрискиот канцелар Себастијан Курц e во посета на Белград, каде од српскиот претседател Александар Вучиќ доби Орден на Република Србија. Вучиќ и Курц разговарале за евроинтергативните процеси, миграциите, економијата и Отворен Балкан.

-Ние како Република Австрија и во рамките на ЕУ континуирано се залагаме за постапката на придружување и за европската перспектива на Србија и земјите на Западен Балкан, и таа поддршка Австрија ќе ја дава и во иднина – изјави Курц во Белград.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here