ХРИСТО КОНДОВСКИ -ЧЕСТИТ 8 СЕПТЕМВРИ!

Поклонувајќи се пред споменот на оние кои пожртвувано се бореле за македонската државност, денеска до сите граѓани упатувам искрени честитки по повод 30 години независност.
По три децении интензивен процес на градење на македонската држава, денеска сме исправени пред нови предизвици!
Ако некогаш со распадот на Југославија, борбата за македонска сувереност се водеше со многу тензии, денеска таа борба ја водиме со посветено работење на развојот на нашето општество во сите области на живеење и работа.
Токму во тоа ја гледам мојата улога во однос на Битола – преку агресивни менаџерски практики да обезбедам забрзан општествено економски развој.
Со тоа Битола брзо ќе прерасне во општина која нема да чека пред вратите на Европа, туку таа самата ќе биде европска во секоја смисла на зборот.
Денешниот светол датум од македонската историја не обврзува на тоа!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here