Марш во чест на загинатите во страотниот пожар во Тетово

Во чест на жртвите кои настрадаа во пожарот во модуларната тетовска болница, во Тетово се оддржа протестен марш. Организатори на овој протестен марш беа навивачката група „Балисти“.
Маршот беше мирен, започне од плоштадот Илирија во 13.30 часот и заврши пред болницата во Тетово. Река од народ излегоа и се придружија на овој протестен марш оддавајќи им почит на трагичнно изгубените животи.
Кога пристигнаа пред изгорената модуларна болница, водичот и некои останати присутни ги замолија полициските службеници кои стоеја пред болницата да ги пуштат преку лентата за да го остават венецот. Полицијата наиде на разбирање и венецот беше однесен пред болницата.
Потоа сите клекнаа и со едноминутно молчење оддадоа почит на жртвите.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here