Ахмети Села и Касами се договорија, Заеднички против ВМРО и СДСМ во Чашка

Коалицијата „Сите заедно“ ги обедини албански партии од власта и од опозицијата и тие заеднички ќе настапат со листа за членови на Советот за Општина Чашка. На листата која Општинскаат изборна комисија (ОИК) треба да ја потврди наредните денови, се 11 имиња од албанските партии ДУИ, Алтернатива и Алијансата за Албанците.

„Малку повеќе време требаше да се договориме, но успеавме. На листата се кандидати за советници, жители од сите села од Општината каде живее албанско население, Горно и Долно Јаболчиште, Мелница и Горно Врановци. Договорена ни е и соработка со сите партии, бидејќи и ДПА е во оваа коалиција, и да го поддржат нашиот кандидат Суат Шаќири за градоначалник“, кажа Рамадан Амзов претседател на огранокот на ДУИ за Општина Чашка..
Извор:Сдк.Мк

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here