Чулев како прав домаќин започна со гроздоберот- Жално е што маката и трудот на лозарите воопшто не се вреднува

Во Тиквешијата е најубавото грозје и овде се прави најубавото вино. Кога одам во Кавадарци разговарам со земјоделците од кои многумина се мои пријатели. Оваа година тие се видно разочарани од условите и цените по кои се откупува грозјето. Жално е што маката и трудот на лозарите воопшто не се вреднува. Ги охрабрив и верувам дека ќе дојде подобро време кога ќе се исплати маката на чесните луѓе.
Посакувам следната средба да разговараме за убави работи, за реална цена на грозјето, економијата, инвестициите и напредокот на градот, порача Чулев

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here