Диви свињи на патот Охрид – Св. Стефан

Диви свињи забележал возач на регионалниот пат Охрид – Св. Стефан, во близина на Хидробиолошкиот завод, пишува Ohrid News.

Ловџии и упатени во проблематиката, во разговор ни посочија оти не е невообичаено да се забележат диви свињи на ова место во ова време. Со доаѓањето на есента и намалување на зеленилото и храната во планината, овие животни во есен сеy спуштаат кон Студенчишко блато во потрага за храна, велат тие.

За повеќе детали,Тука

Извор и фото: OhridNews

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here