Стојанче: Денес во Северна Македонија имаше голема НАТО вежба !!

Денес на големата НАТО вежба “Северна Македонија 2021” во струшко се изведе комбинирана вежба за спасување на затрупани лица од хемиски контаминирани урнатини.
Вежбата е во организација на Центарот за управување со кризи и НАТО ЕАДРЦЦ (Евроатлански координативен центар за справување со катастрофи) и се изведува во охридскиот и струшкиот регион, учествуваат повеќе од 700 учесници од 27 држави и 14 меѓународни организации.
Напиша Стојанче Ангелов на социјалните мрежи..

с

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here