Пандев има нови газди-Американци ја купија Џенова

Американската инветициска компанија од Мајами, 777 Партнерс“ купи 99,9 проценти од акциите на Џенова. Џенова има нов сопственик, Ерик Прециоси е минато, тој постигна договор за продажба на клубот на американска компанија.

Инвестициската компанија „777 Партнерс“ откупи 99,9 проценти од акциите на Џенова стана нов сопственик на клубот.

Веќе поранешниот сопственик Енрико Прециоси ќе остане во бордот на директори, а и Извршниот директор на клубот, Алесандро Зарбони ќе продолжи да ги менаџира работите.

Mkd.mk

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here