Тој е еден од топ 14 јутубери во светот, заработува многу но и донира

Тој е еден од 14 најдобро рангирани јутубери во светот судејќи по тоа колку следбеници му се претплатени односно по “Subscribe”. Заработува многу но и многу донира.

23 годишниот Џими Доналдсон (23) познат како Мистер Бист (MrBeast) е еден од најуспешните јутјубери на сите времиња, бизнисмен и филантроп.

Џими почнал да снима видеа во 2012 г., а најчесто снимал видеа од видеоигри. Денес има 69,3 милиони следбеници на главниот канал, речиси 22 милиона на каналот посветен за видеоигри и приближно 30 милиони на други четири канали.

Заработува многу, но парите не ги троши на луксузни производи и одмори. Тој троши 4 милиони долари месечно на своите видеа, во кои често им донира големи суми на следбеници.

Џими изјавил дека сака да заработува повеќе само за да прави подобри видеа и да го развива каналот, но не сака да заработува за себе. Затоа троши многу време истражувајќи го „Јутјуб“ за да направи подобри видеа.

Од неговите видеа може да се види како Џими донира автомобили, пари на лица што останале без работа, па дури и цела куќа на доставувач на пица.

Погледнете како на случајни минувачи им дава кредитни картички.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here