НЕ! Кратко и јасно одговори премиерот Зоран Заев на прашањето дали би поднел оставка доколку СДСМ има помалку советници

НЕ! Кратко и јасно одговори премиерот Зоран Заев на прашањето дали би поднел оставка доколку СДСМ има помалку советници од опозицијата на претстојните локални избори.

Инаку, изборите за советници во 80 општини и во Град Скопје се спроведуваат во еден изборен круг, според пропорционален модел и даваат поверодостојна слика за рејтинзите на политичките субјекти од изборите за градоначалници, кои се според мнозински систем и во два изборни круга.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here