Конечно се сретнаа двајцата независни градоначалници кој успеаа да ги победат двете најголеми политички партии- СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ

Конечно се сретнаа независните градоначалници кој успеаа да ги победат двете најголеми политички партии во Македонија СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ.
Стро-новите градоначалници Ногачески и актуелниот Максим Димитриески, конечно за првпат остварија средба, но не знаме дали битката против Вмро и Сдсм ги зближи, или нивната непослушност кон власта, слушаќи го гласот на народот.

Интересно е што кај овие градоначалнци,  што и двајцата ја напуштија својата матична партија СДСМ, и успеаа да ги победат своите противкандидати од ВМРО-ДПМЕ и СДСМ.

Ногачески својата изборна битка ја водеше против Игор Крцоски од СДСМ и Саше Силјаноски од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, а актуелниот Максим се бореше против Тони Михајловски и Оливер Илиевски…

Максим Димитриески и Зоран Ногачески како независни кандидати, поддршката во вториот изборен круг ја добија од Вмро-Дпмне.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here