Градоначалникот Кирил Пецаков, денеска за нов секретар на општина Охрид го назначи Александар Китески.

Новиот градоначалник на Охрид Кирил Пецаков, денеска за нов секретар на општина Охрид го назначи Александар Китески.

-Голема е одговорноста којашто денеска ја добив од страна на Градоначалникот на Општина Охрид, Д-р Кирил Пецаков да ја извршувам функцијата Секретар на Општината. Гарантирам и се обврзувам пред охриѓани на чесна и одговорна работа, посветеност, ред и дисциплина. Општинската администрација го заслужува тоа затоа што нејзините атрибути се стручна, професионална и одговорна администрација.
Нашата цел е истата да биде ставена во функција на народот, затоа што Охрид и охриѓани го заслужуваат тоа, напиша на Фејсбук новиот секретар.

Китески е дипломиран правник со положен правосуден испит и е вработен во општина Охрид.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here