Xaкиран Твитер профилот на министерот Бујар Османи

Министерот за надворешни работи Бујар Османи на својот Фејсбук профил објави дека неговиот официјален Твитер профил бил цел на хакерски напад.

„Сакам да ве информирам дека мојот официјален и верификуван твитер-профил, како министер за надворешни работи, @Bujar_O (Бујар Османи), денес беше предмет на хакерски напад и преземен од страна на непознати лица. Be известувам дека во моментов, мојот твитер профил е надвор од моја контрола, и соодветно, последните активности не претставуваа дел ниту од моите интенции, активности, ставови, убедувања, ниту претставуваат официјални ставови на институцијата. Случајот е пријавен во министерството за внатрешни работи, како и на соодветните адресати на социјалната мрежа “Твитер”, од каде очекувам брза реакција и враќање на официјалниот и верификуван профил повторно на мое управување“, пишува Османи.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here