Сопственикот на „Беса транс“ не може да биде виновен за автобуската трагедија, кажа бугарскиот обвинител

Во предметот за автобуската трагедија во која загинаа 45 лица, не може да биде обвинет сопственикот на компанијата „Беса транс“, соопшти Бисер Јорданов Михајлов, заменик окружен јавен обвинител на Окружното јавно обвинителство Перник. Тој во одговор на новинарски прашања кажа дека конкретна вина се бара кај лице кое учествувало во превозот на патници или конкретно кај возачите.

Сопственикот не може да биде обвинет бидејќи тој не бил возач на автобусот. Тој за конкретната патна незгода не може да биде обвинет“, рече Бисер Јорданов Михајлов, заменик окружен јавен обвинител на Окружното јавно обвинителство Перник

Прашан како може сопственикот да не биде виновен, кога тој дава налог за автобусот да биде испратен на пат, обвинителот одговори: „Вие дали разбирате дека кога настанала сообраќајната несреќа, со загинати, за жал, се бара причина која треба да се утврди и конкретна вина кај лице“.
Skopje1

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here