Ново Лисиче денес добива нов спортски центар посветен на младиот ракометар Марко Божиновски

Скопската населба Ново Лисиче денес ќе добие нов спортски центар кој ќе го носи името на Марко Божиновски, младиот ракометар кој почина оваа година. Местото ќе биде вистински храм на спортот, објект кој засекогаш ќе сведочи за еден млад талент и една голема ѕвезда која за жал многу рано престана да свети.

Комплексот ќе биде пуштен во употреба денес, точно на пладне. На отворањето ќе присуствува градоначалникот на Аеродром, Тимчо Муцунски кој веста ја најави на својата фејсбук страна.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here