Русија ги налути Бугарите: На братскиот македонски народ му го честитаме државниот празник – денот на Свети Климент Охридски

На братскиот македонски народ му го честитаме државниот празник – денот на Свети Климент Охридски, големиот просветител, првиот словенски епископ, еден од основоположниците на кирилското писмо кое ги поврзува современите руски и македонски јазици, напишаа на твитер од руската амбасада во земјава.

За жал, имаме уште една руска провокација, која има за цел да забие клин меѓу Бугарија и Македонија и да ја искриви вистината до крајно невозможен степен, изјави за „Бгнес“ професор Пламен Павлов, професор по бугарската и балканската средновековна историја, реагирајќи на честитката на амбасадата на руската федерација во Скопје.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here