На 21 декември 2014 година почина Васил Шишков, еден од најталентираните македонски актери и син на големиот Ристо Шишков.

На 21 декември 2014 година почина Васил Шишков, еден од најталентираните македонски актери и син на големиот Ристо Шишков.

Шишков од 1991 година беше активен на македонската театарска сцена, а освен тоа имаше и улоги и во повеќе македонски филмови („Џипси меџик“, „Бог да ги убие шпионите“, „Македонија може“ „Бумбари“…), како и бројни епизоди на ТВ серијалот Македонски народни приказни. Шишков е син на великанот на македонскиот театар Ристо Шишков.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here