Неверојатната приказна за скинатиот дрес на Милан.

Неверојатната приказна за скинатиот дрес на Милан.

За време на посетата на Јужен Судан на данскиот фотограф Јан Граруп, во земјата која во мај страдаше од големи поплави во кои погодени беа 623.000 луѓе, и тоа една година по крајот на долгогодишната граѓанска војна.

Тој таму запозна и фотографираше мало дете кое го носи овој дрес и прави договор со него, нов дрес од Милан во замена за скинатиот.
Сега веќе легендарниот дрес на детето е во Музејот на Милан и служи за едукативни и социјални проекти имплементирани од Фондацијата Милан.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here