Најгордиот татко со Даунов синдром: Мојот син стана лекар, блескам од радост !!

Сириецот Џад Иса е роден со Даунов синдром, а неговата животна приказна е вистинска инспирација..

..Џад Иса е Сириеец, роден е со Даунов синдром и со неговата сопруга се во брак 21 година. Тие го имаат синот Садер, кој моментално студира за да стане стоматолог. Садер неодамна на социјалните мрежи зборуваше за своето семејство за да им покаже на сите колку е горд на својот татко.
„Јас се викам Садер Иса и сум трета година на стоматологија. Татко ми има Даунов синдром. Тој е татко, сопруг и лидер на семејството веќе 21 година. Детето кое ќе порасне со личност со Даунов синдром ќе ја има сета љубов и нежност што му се потребни“, вели Садер.

Тој додава дека не можел да посака друг татко.

Јас сум горд на него и тој е горд на мене. За овие 21 години се обиде да направи сè за да ми обезбеди нормален живот, како што имаат другите деца. За време на студирањето ми беше најголема поддршка во секој поглед, психички, финансиски“, вели ова момче.

„Татко ми и мајка ми имаат живот полн со љубов, едноставност и понизност. Социјалните односи на татко ми се едноставни и чисти затоа што тој ги сака сите, а за возврат сите луѓе го сакаат и почитуваат и се однесуваат кон него како и кон секое човечко суштество.

Повеќе за ова на порталот „МАЈКА И ДЕТЕ“.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here