Купување Албанки повеќе не е во мода, на сцена стапуваат Русинките – Цените ќе ве изненадат

Како што е познато во изминатиот период како во Србија, така и во Македонија е доста актуелно купувањето невести од соседна Албанија. Но, модата полека се менува и на сцената стапуваат Русинките.

Сопствениците на агенција за посредување ги открија картите и разговараа за новиот тренд на склопување бракови.

Во продолжение откриваат колку чинат овие услуги, какви се искуствата на мажите со Русинки, зошто ги сакаа за сопруги и што велат жените од Русија за бракот со мажи од балканските простори.

Стотици жени од Русија изјавиле дека би сакале Србин за сопруг, откриваат од агенцијата.

Меѓу Русинките кои бараат брак во Србија, повеќето се на возраст од 29 до 35 години. Најчесто бараат маж кој е финансиски стабилен, не повеќе од 50 години и висок.

Тие немаат проблем да се откажат од работата и кариерата, и да се вселат и да живеат во Србија. Тие сакаат да се посветат на своите семејства, а тоа е она што Србите најмногу го ценат “, изјави сопственикот на агенцијата.

Постојат неколку можни понуди и клиентите треба да изберат што најмногу им одговара. Целиот износ на цената се плаќа по бракот, но секако дека нема гаранција.

За сопруга која е на иста возраст со мажот се потпишува договор, се плаќа годишна членарина од 700 евра и по бракот, се плаќаат уште 300 евра.

Доколку клиентот сака невестата да биде помлада шест или повеќе години треба да ја плати ВИП услугата која чини вкупно 1.500 евра.

Друга причина која ја наведуваат жените од Русија е дека тие повеќе се сложуваат со Србин отколку со Холанѓанец или Германец.
Извор: TheMKDnews

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here